Pred odhodom

Jutri grem na dolgo pot, presedala se bom s stola na stol več kot pol dneva, ampak na koncu bom pristala pri Mihatu in Maji in dveh vnukih, od katerih me manjši, Ben, baje nestrpno pričakuje in vsak dan vpraša, koliko dni še, da pride babica Lada?

Prav nenavadno, videla sva se le dva krat: prvič pred dvema letoma, ko sem bila tam na obisku, a je njemu bilo le dobra tri leta, drugič pa za zadnji božič, ko pa tudi nisem imela kaj prida časa zanj. Zakaj torej to nestrpno čakanje na babico?

Čisto možno je, da mu beseda pomeni nekaj več kot pomenijo imena, ki jih pozna. Vsi imajo samo ime: Maja, Miha, Tim, potem pa tudi dedek je samo Lado, drugi dedek le Dušan, druga babica samo Danila. Le jaz sem babica. Bom preverila, ko pridem, imam tudi načrt. Ga bom povedala, ko se bo izjalovil. Saj pravijo, da nič ne gre tako, kot si predstavljaš, da bi moralo iti.

Popoldan smo bile pri Katji, da smo se zadnjič objele in da sta se psici malo naigrali.

Kovček je zaprt, z Bredino pomočjo sem racionalno opremljena za toplo in hladno vreme, tam v USA si bom kupila ene dobre superge, tak je načrt. Poleg tega, da imam s seboj delo, prebrati in popraviti moram zbornik od Zdusa, že zdaj mi gre po malem na bruhanje, kajti teksti so nemogoči in razmišljam samo o tem, kdo neki bo to bral?

Imama seboj  tudi Kindl, v njem pa vse od Lord of the Rings do Fifty Shades of Gray, knjige, ob kateri zardevam, ko jo berem in razmišljam o tem, kako zadrto so me (nas?) vzgojili skoraj pri vsem, kar zadeva seks. No, kdaj sem se pa s kom pogovarjala o seksu? Recimo mojem seksu s katerim od mojih številnih moških? O njihovi obdarjenosti, spretnostih, egocentričnosti, perverzijah… Je res težava v tem, da nimamo pravega besednjaka? Saj ga imamo, sproti ga izumlja in v slovensko literaturo vpeljuje Miha Remec, ampak zaprtost v intimne prostore, seksanje v temi, da o samozadovoljevanju ne govorim, to je pa pri nas, v sončnem podalpju  še vedno velik tabu. Me ima, da bi se lotila česa konkretnega v zvezi s tem. Bi pri nas tudi vžgala taka knjiga, kot je Fifty Shades of Gray?

OK, grem spat, spokam še računalnik, jutri pa dodam kaj zelo ameriškega.

1 comment
  1. Dara said:

    Ladička, jaz sem fuuuul vesela, ko kam potuješ, ker potem tudi ful pišeš in izvem več, kot če sva vse popoldne skupaj:) Tvoji zapiski so da best. Lepo potuj in uživaj! Dara

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Piroman

Cilj: ultra trail

fojnica revisited

A fine WordPress.com site

Avanturizem all inclusive?

The greatest WordPress.com site in all the land!

Enejev prostor

Blog z Vsebino

DAMIJAN blog

O ekonomiji in ostalem

::: IN MEDIA RES :::

Quis custodiet ipsos custodes?

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: